"Сърце и Мозък" постави Плевен на световната карта

Животът

09-05-2024, 12:21

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Щастливи сме да обявим глобалното постижение на проф. д-р Яна Симова и нейният екип в областта на клиничните изпитвания!", споделиха от лечебното заведение

В средата на изминалия месец, изследователски екип начело с проф. д-р Яна Симова, успешно рандомизираха първия глобален пациент, отбелязвайки ключов момент в клиничните изпитвания.

Този успех им донесе престижно място в глобалният бюлетин на фармацевтичният гигант Novo Nordisk, който ги отличи за тяхната отдаденост в напредъка на лечението на хронични заболявания.

Несъмнено, проф. д-р Яна Симова и нейният екип се отличават с отдадеността си за развитие на медицината, като заемат водещите позиции в рекрутирането на пациенти и за различни други клинични изпитвания, свързани със сърдечно-съдови заболявания.

Техният изключителен професионализъм и неизменна посветеност продължават да подпомагат иновациите в медицината и носят надежда на пациенти по цял свят.

„Ние сме много търсен център и изключително желан партньор при провеждането на клинични изпитвания, както от водещите, утвърдените и изгряващите фарма индустрии, така и от CRO компаниите. Обикновено сме от първите с включен пациент, много често набираме най-много участници не само в България, но и в Европа и Света. Одиторите са възхитени от нас, дори имахме и инспекция от FDA, като от агенцията останаха впечатлени от добрата ни организация.“- каза проф. Симова. „Когато става дума за иновации, развитие на медицинската наука и нови възможности за пациентите, при нас няма отговор не!“.