Соня Колтуклиева: Славният град Плевен не заслужава такава подигравка

Новините

11-02-2023, 22:39

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Коментар на журналистката Соня Колтуклиева, 5gmedia.bg

20% от местните структури напускат “Продължаваме промяната”, научих от вътрешни източници на формацията, която така и не се оформи като истинска партия, а си остана в насипно състояние.

Активистите по места никой не ги пита за нищо, спускат им указания от “Чаталджа” 3, които в провинцията следва безропотно да изпълняват.

На първо място е - каквото разпоредят Лена и Кирил, на второ място - каквото каже Асен Василев.

Всъщност “Продължаваме промяната” драпа да влезе в коалиция с “Демократична България”, но представя нещата точно наобратното. Фирми от IT сектора, които са спонсори на “Да, България” не са щастливи от брака по сметка, който застрашава техните любимци, защото смятат, че сами ще се справят по-добре.

Както се казва в една народна мъдрост: “Мястото ви е сторено, но времето ви е минало”. Обединеното трябваше да се извърши преди изборите на 2 октомври 2022 г., както предложи “Демократична България” тогава, но офертата беше високомерно отхвърлена от “Продължаваме промяната”, която си въобразяваше, че ще се върне на бял кон във властта. Това, разбира се, не стана, няма да стане и след 2 април тази година.

“Историята ни учи, че никой не се учи от историята”. От Плевен ще започне началото на края на “Продължаваме промяната”, както това се случи през 2009 г. с НДСВ. Бях свидетелка на събитията, знам как се вихреха интригите зад фасадата.
Любка Качакова трябваше да бъде водач на предизборната партийна листа в родния си град Пазарджик. Весела Драганова, като обигран изборджия, със заслугите на първия мандатоносител на царската партия, естествено поиска да води дълга листа - предложиха й вместо София-област - непознатия й Пазарджик, който имаше 9 мандата. За да компенсират Любка Качакова - тя беше подредена втора в София, след Огнян Герджиков, на мястото на обичайната втора - Камелия Касабова - нея пък за награда я изпратиха първа в непознатия й Плевен.

Демотивирани заради “парашутистите” местни структури и неприятно изненаданите избиратели свалиха резултата в Плевен и Пазарджик, НДСВ за съвсем малко под 4%-ната бариера не влезе в парламента, започна разпад на партията, Царя напусна, едва през 2023 г. НДСВ се опитва да възкръсва.

Фаталният проблем на ПП се казва Радостин Василев - отцепникът от четата на Слави, мразен от свои и от чужди. Понеже миналата година родният му град Плевен настръхна срещу него, Кирил Петков го премести в Габрово, откъдето е майка му Мариана Драгнева. За малко ренегатът да не влезе, защото местните не го искаха, беше жалка хумореска гледката как Руди Гела няма никакви срещи и събития, а само обикаля конфузно с пиара си Кирил Веселински и раздава рекламни торбички на “Промяната”. ПП беше на огромна разлика след ГЕРБ, а Радостин Василев влезе в 48-я парламент единствено благодарение на авторитета на местните Ралица Манолова и Богомил Петков, които свършиха работата.

Както първа съобщих в ПИК, шокиращо напусна партията Иван Христанов, два пъти водач на листата на ПП в Плевен, прочул се с епопеята “Капитан Андреево” като заместник-министър на земеделието в кабинета “Петков”. Защо? Заради несъгласието му Радостин Василев да влезе в листата в Плевен. В родния град на Слави Руди Гела вече е ненавиждан и от ИТН, и от ПП. Смехотворно е, че той сега наема за свой офис бившия офис на ИТН в центъра на града, срещу булчинския магазин, където манекенства неговата “сътрудничка” Тинка Игнинска. Какъв водевил, каква клоунада! Славният град Плевен не заслужава такава подигравка.

Всеки момент Радостин Василев може да бъде обвинен по чл.143 от Наказателния кодекс за принуда, заради неговото настоятелно искане Христинка Иванова, депутатка от Плевен, да напусне ПГ на ИТН и да подкрепи кабинета “Петков” във вота на недоверие срещу правителството на 23 юни 2022 г. , записано и огласено на 13 юни 2022 г. от Тошко Йорданов на пресконференция.

Въпросът е с какво Радостин Василев държи Кирил Петков? И как в “Демократична България” ще приемат тази мистерия и фактите, че служебният министър Весела Лечева предостави документи и договори, подписвани по времето, докато Радостин Василев е министър на спорта от ИТН?!

Изненадващо вчера дясната ръка на Христо Иванов Ивайло Мирчев заявява: “С “Продължаваме промяната” още водим разговори дали да се явим съвместно на вота”. Все още ли? Няма време! Трябва вече да започнат да събират подписка за подкрепа за явяване на изборите. На формулярите следва да е изписано точното наименование на коалицията и партиите, които я съставляват, както и имената на представляващия или представляващите коалицията, които да дават пълномощни на събиращите подписите.
Пък Кирил и Асен са в Америка.

Струва ми се доста разхайтена и несигурна работа.