"Моя страна, моя България" е Родината, тя е надеждата ни за завръщане у Дома

Новините

19-03-2024, 22:45

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

От фейсбук профила на Христина Георгиева, адвокат

Днес в Окръжен съд - Плевен бе обявено за решаване делото, което заведохме с Емил Димитров - Син срещу Кристофър Галовски от гр. Кнежа, който създаде неправомерната преработка (чалга версия) на песента "Моя страна, моя България" и я озаглави "Моя страна, моя Германия".

Исковата си молба завърших с думи на Николай Хайтов: "Изтървем ли България, изтървали сме всичко", но днес устната си пледоария реших да завърша с думи на друг велик българин и юрист, доц. Кристиан Таков: "Съдът е Отечеството!"

След месец предстои да разберем дали нашето Отечеството в бъдеще ще "звучи" като "Моя страна, моя България" или като "Моя страна, моя Германия".

По време на заседанието, в 12:00ч, в съдебната зала достигна до слуха ни и гласът на Емил Димитров, пеещ "Моя страна, моя България" на запис, който пускат от часовниковата кула на Община Плевен.

"Моя страна, моя България" е Оригиналът, който дипломатът и политик Елена Поптодорова нарече "Богослов", с който българските училища в чужбина започват сутрин занятия.

Тя е Родината!

Тя е надеждата ни за завръщане у Дома!

Останалото е... Имитация, неразрешена преработка, незаконен "кавър", родоотстъпничество, стремеж към бърза слава, бягство от страната ни.

Останалото звучи като "Моя страна, моя Германия".

Вярвам, че не е случайно обстоятелството, че делото се гледа в гр. Плевен (в родния град на Емил Димитров), макар че законът определи подсъдността.

Вярвам, че след месец Плевен ще се превърне не само в града на детските дни и мечти на Емил Димитров, както той пееше, но и в града на неговото бъдеще, на нашето бъдеще!