Арестуваха сериен крадец пред заложна къща в Плевен

Мъжът бил в полезрението на полицията от два месеца, извършил е 10 взломни кражби

Прецизна оперативна работа на плевенските криминалисти e довела до разкриването на десет взломни кражби от домове, разкри директорът на ОД МВР - Венцислав Катинов.

Разплитането на случая започнало с разкриването на кражба на 60 грама златни накити, задигнати от жилище в областния център. Престъплението е заявено в полицията на 17 декември. Кражба е извършена за времето от 08:30 часа до 09:20 часа на 17 декември 2014 година от частен дом в Плевен. При огледа на местопрестъплението служителите на реда са установили, че е вломена входна врата с неустановено техническо средство, за да се влезе в жилището на 45-годишен, от където са откраднати златни накити. Незабавно били предприети полицейски действия.

От проведените оперативни мероприятия е установен и задържан извършителят на престъплението – 33-годишен от село Дисевица. Деецът е заловен със златните предмети на път към заложна къща, за пласирането им. Вещите, обект на престъпление – обици, гривни, халки, пръстени, се намират на съхранение във 02 РУП – МВР - Плевен.

Оперативна работа е довела до разкриването на още девет домови кражби, извършени от същия 33-годишен мъж. Той бил в полезрението на полицията от два месеца. Продължава активната дейност по документиране на престъпната му дейност.

Задържан е първоначално за 24 часа, по-късно с прокурорско постановление за 72 часа.