Билетът на черно за концерта на Слави удари 500 лева

Спекулантите заляха интернет с шокиращи оферти

Истерията около концерта на Слави Трифонов и Ку-ку бенд придобива нови измерения, показа проверка на plevenutre.bg.

"Имам един свободен билет за концерта на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд в зала "Арена Армеец" на 25.4.2015г. Билетът е за фен зоната (първа линия пред сцената). Възможен коментар на цената", гласи обява в популярен сайт. Решихме да звъннем на оставения телефон за връзка и да разберем на каква цена върви хартийката, която в момента е може би най-търсеното нещо в страната. От снимката е видно, че билетът е закупен за 55 лева, но още преди десетина дни стана ясно, че спекуланти въртят черна борса и препродават пропуските на двойно и тройно по-високи цени.

"Получавам десетки обаждания на ден и изчаквам най-добрата оферта. Оставете ми вашето предложение, за да ви запиша и ще се обадя, ако няма по-висока предложена цена", ни казва мъжки глас от другата страна на слушалката. Помолихме го да ни ориентира на какъв етап върви "наддаването" и получихме шокиращ отговор: "Малко преди вас ми предложиха 500 лева, това е най-добрата оферта засега".

"Продават се три билета за концерта на 25.04.2015г. Правостоящи пред сцената! Не се продават по отделно. Цена за един 300лв!", гласи друга обява, в която цената е посочена директно и няма място за пазарлъци.

Намират се и хора, които са пуснали обява за "търсене" с надежата да се доберат до по-изгодна оферта за музикалното събитие.

"Търся 5 билета за концерта на Слави, моля не се изхвърляйте с надценките си по билетите, знаем че повечето са изкупени за да бъдат препродадени. И все пак желая разумни цени. Бъдете българи преди всичко!", призовава човекът.

От "Шоуто на Слави" заявиха преди дни, че са наясно с черната борса, но едва ли могат да направят нещо за предотвратяването й.