Кметът връчи награди за разкриването на убийството на Цветослав Попов

Грамоти и плакети за добрата координация и бързата реакция при разкриване извършителя

Директорът на Областната дирекция на МВР Венцислав Катинов, прокурорът от Окръжна прокуратура Николай Пачевски и служителите на ОД на МВР Красимир Начев и Любен Ценов бяха наградени днес от кмета проф. д-р Димитър Стойков с грамоти и плакети на Община Плевен за добрата координация и бързата реакция при разкриване извършителя на убийството на Цветослав Попов, извършено на 22 януари т.г.

"Имам честта от свое име и от името на плевенските граждани да засвидетелствам уважение и признание към труда и съвместните усилия на служителите от системата на Министерството на вътрешните работи и съдебната система. Именно те са гарантът на държавността, сигурността и спокойствието на нашето общество. Благодарение на добрата координация и бързата обща реакция беше разкрито тежко криминално престъпление. Високо оценяваме резултатите не само от този конкретен случай, а и от ежедневната работа на хората от тези две системи, изпълнена с професионализъм и отговорност. Удовлетворени сме, че във ваше лице винаги можем да разчитаме на сериозен партньор и съмишленик в общата ни кауза да градим стабилна и просперираща държава”, каза в приветствието си проф. Стойков.

Екипът, работил по случая, получи и писмена похвала от Главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Връчването на наградите стана след представяне на анализа на резултатите от дейността на ОД на МВР за 2014 год., сочещ като цяло повишаване на разкриваемостта на тежките престъпления и намаляване на пътнотранспортните произшествия на територията на Плевенска област.

Гости на събитието бяха Областният управител Ралица Добрева, представители на Националната дирекция „Полиция”, административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратура - Плевен, и др.