Над 250 земеделци от Плевенско се срещнаха с министър Десислава Танева (Снимки)

4 300 са подадените заявления по директните плащания

"От началото на кампанията по директни плащания, до момента, за страната са подадени 4 300 заявления от земеделските производители", съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на информационната среща по кампанията в Плевен. Министър Танева прикани земеделските стопани да подават своите заявления навреме, за да не търпят санкции.

Тя информира още, че на интернет страницата на Министерството на земеделието и храните е създадена рубрика „Въпроси и отговори“ по кампанията за директни плащания. В нея са обособени подсекции по схемите за подпомагане на производителите, като в тях ще бъдат публикувани по значимите и важни запитвания. По този начин всеки ще може да се запознае с поместената информация и да получи отговор на своя въпрос своевременно.

"В случай, че даден земеделски стопанин не открие отговор на въпроса си там, свързан с директните плащания, той би могъл да го зададе на електронен адрес: [email protected]“, съобщи още Десислава Танева. Тя обяви, че по постъпилите запитвания ще се отговаря в тридневен срок.

На срещата присъства Областният управител на града Ралица Добрева, както и повече от 250 земеделски производители.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия