В Левски се стягат за провеждането на мажоретен фестивал

Събитието е посветено на Деня на детето и 70-годишнината на града

Община Левски обяви на официалния си сайт Наредба за провеждане на мажоретен фестивал Левски на 31 май. Фестивалът е посветен на 1 юни - Денят на детето и 70-годишнината на град Левски. Организира се под патронажа на кмета на Община Левски.

Целта на фестивала е да допринесе за изява на мажоретните състави и популяризирането на мажоретния танц в България; да допринесе за подобряването на квалификацията на треньорските кадри; да създаде настроение и удоволствие от танца, да благоприятства за създаване на трайни приятелски отношения между участниците.

Техническата конференция се провежда един час преди фестивала. На нея се съобщава графика, разглеждат се въпроси от битов и дисциплинарен характер. Разходите за фестивала – пътни и храна се поемат от участниците. Таксата правоучастие в размер 20 лв. се заплаща за всеки състав, заявил участие. Същата се заплаща по банков път на приложената към Наредбата сметка.

Право на участие имат всички клубове, школи, читалища и учебни заведения, редовно подали заявките си за участие. Принципни заявки се подават до 30 април до организаторите. Реда за участие на отборите се определя от организаторите. Уточнената програма се изпраща на участниците, минимум 5 дни преди фестивала.

Важно е да се отбележи, че фестивалът няма конкурсен характер. На финала всички състави ще получат сертификат и плакет за участие. Домакините имат право да осигурят и допълнителни награди и подаръци - призове.