Плевенската филхармония гостува в Гулянци (Снимки)

Концертът тази година бе на тема „Карнавал на животните”

На 30 април Плевенската филхармония гостува за трети път на гулянска сцена с образователен концерт за най-малките жители на общината. Събитието препълни салона на читалище „П.Р.Славейков 1923” с ученици и учители от четирите училища в общината и много граждани, желаещи да се насладят на изпълненията на симфоничния оркестър с диригент Славей Тинчев, известява Община Гулянци на своя сайт.

Концертът тази година бе на тема „Карнавал на животните” и беше така подготвен и поднесен, че да задържи неспокойното детско внимание. Изпълнителите представиха музикална приказка по произведения на Камий Сен-Санс с включени откъси, изпълнени на пиано, цигулка, виола, виолончело, контрабас, флейта, кларинет и ксилофон, които пресъздават различни животински образи. Изпълненията бяха съчетани с излъчването на тематични мулти-медийни филмчета, а водещият на програмата Асен Антонов отлично комуникираше с децата и провокираше интереса им.

Плевенската филхармония получи цветя от кмета на Община Гулянци – Лъчезар Яков и Общинска администрация, от ръководствата на общинските училища и много букети от децата.

Ежегодните концерти в Гулянци са част от цикъла образователни концерти с различна тематика, чрез които по своя инициатива Плевенската филхармония подпомага работата на учителите по музика в училищата и цели да възпита у децата вкус и усет за красивата и стойностна музика.