Тържествено отбелязаха 25-годишнината на Читалището в Победа

Снимка:

Община Долна Митрополия

Автор:

Ралица Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Читалището в село Победа навършва четвърт век

С изложба, песни и танци премина културното събитие

На 30 май на лятната естрада на площад „Победа“ се състоя тържествен празник по случай 25 г. от учредяването на НЧ”Зора -1990г.” село Победа. Гости на празника бяха Даниела Александрова – кмет на селото, Петър Петров – Председател на Общински съвет Долна Митрополия, Васко Петков – кмет на Тръстеник, Надка Найденова – дългогодишен деятел на културата.

Поздравителен адрес, цветя и подаръци към читалищния екип поднесе кмета на Победа. Председателят на Читалището Цветанка Ангелова подчерта в доклада си разнообразната и широкообхватна дейност, допринесла за възхода в развитието на Читалището в последните години. Пъстър концерт изнесоха певческа група „Вълшебни звуци”, детска формация „Медени звънчета”, хип-хоп танцьор, детски танцов състав „Мизийска младост” при НЧ”Неофит Рилски”-Тръстеник и вокална група „Жалба по младост” при НЧ”Пробуда”-Подем.

Всички гости на празника имаха възможност да разгледат изложба на рисунки на тема „Победа в багри” и Фото изложба в четири раздела – „Сграден фонд”, „Самодейност”, „Летни дейности с деца ” и „Работа по проекти”. По повод 25-годишнина бяха връчени Грамоти за принос в развитието на читалищната дейност на изявени самодейци. Грамоти за отлично представяне получиха и участниците в изложбата и празничния концерт.