Читалището в село Победа навършва четвърт век

Официалният празник започва на 30 май на площада

Четвърт век от своето съществуване ще отбележи Народно Читалище „Зора – 1990г.” село Победа на 30 май, когато се провежда и ежегодния празник на селото. Поредица от събития предшестваха празничния ден.

Официалният празник започва от 10.30 часа на лятната естрада на площад „Победа“. Читалищният екип е подготвил за гостите на празника Изложба на рисунки на тема „Победа в багри”, в която се включват със свои творби местни таланти на възраст от 8 до 35г. Ще бъде представена също така и Фото изложба в четири раздела – „Сграден фонд”, „Самодейност”, „Летни дейности с деца ” и „Работа по проекти”. Ще бъде открита уредената етнографска сбирка. По повод 25-годишнина на читалището ще бъдат връчени Грамоти за принос в развитието на читалищната дейност на изявени самодейци. В празничния концерт ще вземат участие домакините от певческа група „Вълшебни звуци”, детска формация „Медени звънчета”, детски танцов състав „Мизийска младост” при НЧ ”Неофит Рилски”-Тръстеник и вокална група „Жалба по младост” при НЧ”Пробуда”-Подем.

Днес бе представена фото изложбата - „Пазители и традиции" и филмът „Децата и европейското културно наследство” по проект „Европа в моя живот”, съобщиха от местното управление.