Завърши летателният стаж на младите летци от Долна Митрополия

Четвъртокурсниците бяха допуснати до изпълнение на самостоятелни полети

На 19 август в Учебна авиационна група „Георги Бенковски” се проведе семестриален изпит по летателна подготовка с курсантите–летци 4-ти курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”.

Сержантите курсанти Александър Варимезов, Анелия Атанасова, Бетина Дикова, Здравко Димов, Костадин Недев, Стефан Стефанов, Цветелин Пъловски и Георги Енев, след като преминаха през теоретична подготовка бяха допуснати до летателна дейност на самолет РС-9М. Планираните задачи за периода на стажа бяха възстановяване подготовка в зона прост пилотаж и обучение за полети в зона сложен пилотаж на средна височина.

Младите летци бяха обучавани от своите инструктори-летци - капитан Асен Райков, капитан Райно Йонков и капитан Станислав Петров. С изключителна отговорност и всеотдайност те изграждаха летателните уменията на младите орли, посветили се на бойната авиация. След като достигнаха необходимото ниво на подготовка, курсантите бяха допуснати до изпълнение на самостоятелни полети. Семестриалният изпит се проведе под председателството на Заместник-командира по летателната подготовка - майор Даниел Аршинков и в присъствието на Заместник – Началника на НВУ „Васил Левски” по ВВС – полковник Ивайло Ангелов. Мнението на изпитната комисия бе, че курсантите са усвоили елементите от пилотажа на отлично ниво.