Плевенският футболен талант Юлиян Чапаев: Не съм обиден на ЦСКА

Най-голямото ми желание бе да играя в чужбина, призна бранителят

Юлиян Чапаев първо ще тренира с втория състав и ще играе за него, обяви треньорът на германския втородивизионен РазенБалшпорт (Лайпциг) Ралф Рангник по адрес на Юлиян Чапаев.

Юношата на ЦСКА от 2 седмици се подготвя с немците. Думите на Рангник означават, че клубът ще разчита на 19-годишния централен защитник.

Любопитното е, че отборът е спонсориран от "Ред Бул" и заради наливането на големи пари в трансфери омразата на феновете в Германия към него се засилва. Причината е, че в Германия поне досега никой не можеше да притежава 51 % от един клуб. Миналото лято той трябваше да смени името си на "РазенБалшпорт", тъй като немски отбор не може да е кръстен на спонсор. Играчите на тима са посрещани почти навсякъде враждебно.

"ЦСКА си има ръководство и треньори. Те решават кой искат в отбора и кой не. Не съм обиден. Уважавам мнението на Христо Янев. Възхищавам се на това, което прави той в ЦСКА сега. Браво! Разтрогнах с "червените" по вина на клуба, но не всичко опира до пари. Просто искам да играя футбол. Най-голямото ми желание бе да играя в чужбина и сега съм много щастлив, че станах част от Лайпциг и Втора Бундеслига на Германия. Мисля само за футбол, искам да направя кариера. Не коментирам за колко години е договорът", заяви преди дни Юли Чапаев пред колегите от topsport.bg.