ВМРО подкрепи Георг Спартански за кмет на Плевен

Решението е взето единодушно на заседание, което се е провело на 31 август

ВМРО - Плевен се присъедини към общата коалиция, която подкрепя Георг Спартански. Представители на структурата ще заемат място в общата листа, която ще стои зад него, като ще бъдат излъчени кандидати за кметове за 24-те кметства в общината, извън Плевен. Решението за подкрепа на Спартански и участието с обща листа е било взето единодушно на заседание на ВМРО-Плевен, което се е провело на 31 август, съобщават от сайта на движението.

Наред с личните качества на Георг Спартански, като юрист с дългогодишна практика, председателят на ВМРО в града Калин Поповски, отбеляза, че кандидатът се радва и на високо обществено доверие. Освен това той има опит в местното управление като трикратен председател на Общинския съвет. По думите на Поповски съвпадат политическите платформи на ВМРО като дясно-центристка патриотична формация и на Реформаторския блок и съществува единомислие във визията за бъдещо развитие на Плевен. Не на последно място е фактът, че Спартански е отраснал в града и напълно познава проблемите на целия регион.

Кандидатът за кмет Георг Спартански от своя страна подчерта, че очакванията на гражданите трябва да станат дневен ред на кмета и общинските съветници.

ВМРО ще издигне собствени кандидати за кметове в общините Искър, Долни Дъбник, Червен бряг и Пордим. В Левски и Гулянци партията ще има общ кандидат с РБ, а в Никопол и Долна Митрополия ще участва заедно с НФСБ като коалиция "Патриотичен фронт“.