Детелин Далаклиев: Адски трудно ми е, но няма да се откажа така лесно

Боксьорът все още е амбициран да вземе квота за Игрите в Рио през 2016-та

"Адски трудно ми е, но няма да се откажа така лесно. Благодаря на тези, които ме подкрепят сега, а не когато само съм на върха", сподели Детелин Далаклиев на своята официална страница във Фейсбук. Българският боксьор приключи преди броени дни участието си на Световните военни игри в Южна Корея, достигайки до осминафиналната фаза на турнира. Далаклиев получи травма - има спукани ребра, като вече е започнал лечение и се надява максимално бързо да се върне на ринга.

Световният шампион от Милано 2009 е изправен пред известни трудности от 1-2 години насам, тъй като по неясни причини не попада в сметките на треньора Михаил Таков за големите форуми, въпреки, че резултатите на хората, избрани да заемат мястото в категорията му са повече от плачевни. В същото време Детелин губи инерция от липсата на мачове на голямата международна сцена. Това обаче не го отказва от амбицията да вземе квота за Игрите в Рио през 2016-та.

Той все още има този шанс, тъй като София ще бъде домакин на световна квалификация по бокс за летните олимпийски игри. България ще бъде домакин на една от трите квалификации за Олимпиадата и турнирът в българската столица ще се проведе от 13 до 22 май 2016 година. В София ще бъдат раздадени 26 олимпийски квоти за Рио в 10-те категории в сериите АИБА Про боксинг и Световните боксови серии. Право на участие имат боксьори, провели поне един рунд в професионалния бокс, сред които е и Детелин. Той бе част от тима на "British lionhearts" в World Series of Boxing (WSB).