Тити Папазов: Плевен отново ще се гордее със своя баскетболен отбор

"Там, където е текло, пак ще тече", прогнозира баскетболният специалист

Утре баскетболните отбори на Спартак и Левски 2014 излизат един срещу друг в среща от 4-ти кръг на НБЛ. Двубоят в зала "Балканстрой" е с начален час 18.00. Плевенчани стартираха силно сезона, записвайки две победи, а миналата седмица отстъпиха на Рилски спортист като домакин. Мачът със "сините" е от особено значение, защото може би ще даде ясна представа за амбициите и възможностите на Спартак през настоящата кампания.

"Рано или късно Плевен отново ще се гордее със своя баскетболен отбор", заяви само преди няколко месеца Константин Папазов в интервю за Plevenutre.bg. Тогава Тити бе в ролята на наставник на Левски и имаше основна заслуга за спасението на клуба, който бе изпаднал в тежък финансов колапс. Малко след това ексцентричният специалист сложи край на треньоркската си кариера, а към днешна дата го виждаме в нови роли - председател на НБЛ и председател на Левски 2014.

"Пожелавам на Плевен да се върне там, където беше през 1995-1997-а година. Във вашата зала е имало незабравими мигове – тук бяха победени Реал (Мадрид), Бенфика... Едно невероятно европейско представяне от този легендарен отбор. Плевенската общественост го заслужава. От сърце го желая, защото това ще бъде добре и за българския баскетбол. Там, където е текло, пак ще тече. За съжаление реалностите са такива, че за да имаш добър отбор, преди всичко трябва да имаш финансов потенциал. Колкотo и да звучи банално, това е реалната истина на 21 век – финансите и бюджетът на един отбор определят класата му", коментира още Тити.

Дали пожеланията му започнаха да се сбъдват? Само времето ще покаже. Факт е обаче, че гледаме един възроден Спартак от началото на кампанията - възпитаниците на Александър Дяковски се раздават докрай на терена, а публиката отново пълни зала "Балканстрой" и съпреживява емоционално всяка една минута с любимия си тим. Какво по-хубаво от това.