Звездите от "Под прикритие" атакуват плевенския театър

Владо Пенев води своите "Агенти" в града на Панорамата

Актьорите от сериала "Под прикритие" ще гостуват в Плевен, а поводът е представлението "Агенти". Това ще се случи на 23 ноември от 19 часа в ДКТ "Иван Радоев" - билетите вече са в продажба.

Известният актьор Владимир Пенев, когото стотици хиляди български зрители трудно разграничават от култовата му роля на комисар Попов в телевизионния сериал "Под прикритие“, смени амплоато неотдавна. Той е в ролята на режисьор на спектакъла "Агенти" по пиесата на Дейвид Мамет. В ролите ще видим куп звезди от признатия за най-сполучлив тв сериал за последните години - Александър Сано, Ивайло Захариев, Любен Кънев, Иво Йончев, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Пламен Манасиев и Теодора Духовникова.

Със сигурност изявата ще е по-специална за плевенчанина Иво Йончев, чийто творчески път тръгва именно от сцената на драматичния театър.

Спектакълът "Агенти" е по пиесата на Дейвид Матмет "Глендари Глен Рос“, написана през 1984 година. За нея известният американски драматург, сценарист, режисьор, поет и писател получава наградата „Пулицър“. Пиесата представлява изобличителна демонстрация на това как се прави бизнес в Америка, като диалозите в нея са в типичния стил на Мамет - умни, ярки, на моменти на границата на вулгарното, но само толкова, колкото да внесат специфичен цвят в сценичното действие. А отборът на Владо Пенев отлично се справя със задачата да влязат в кожата на новите си герои - както зрителите са се убедили, за хората от "Под прикритие“ просто няма непостижими неща.