На тържествена сесия местните органи на власт в Община Левски встъпиха в длъжност

След проведено тайно гласуване общинският съвет в Левски избра за свой председател Дочко Дочев

В присъствието на заместник - областния управител Красимир Иванов днес в Левскисе проведе тържествената сесия по встъпване в длъжност на новоизбраните органи на местна власт. Клетва положиха кметът на Общината Любка Александрова, кметовете на кметства и общинските съветници. Зам. - областният управител Красимир Иванов приветства избраните кметове и общински съветници и ги призова към екипна работа в полза на хората и развитието на Общината и населените места в нея.

„Днес искам да поздравя всички колеги, с които в следващите 4 години ще работим заедно. Вие както и аз имаме доверието на гражданите и аз съм сигурна, че заедно ще го оправдаем”, каза кметът на Община Левски Любка Алекснадрова след като официално положи клетва и реално встъпи в длъжност. Тя призова всички да работят неуморно по изградените принципи на взаимно доверие за добруването на хората и Общината.

След проведено тайно гласуване общинският съвет в Левски избра за свой председател Дочко Дочев.

„Две са напрaвленията, по които работи общинския съвет – законността и целесъобразността. И ако сбъркаме по отношение на законността областният управител на Плевен Ралица Добрева ще реагира и ще ни върне решението. Ако обаче допуснем грешка в целесъобразността, ще бъде за сметка на цялата Община. Затова аз пожелавам на настоящия общински съвет никога да не грешим във второто.”, каза новоизбраният председател на Общинския съвет в Левски Дочко Дочев. Той призова своите колеги да загърбят политическите страсти и да се ръководят в решенията си единствено от интересите на хората и нуждите на Общината.