И новите органи на местна власт в Община Никопол встъпиха в длъжност

"Знам, че ни чака много работа", каза кметът на Никопол д-р Валерий Желязков

Пред заместник областният управител на Плевен Красимир Иванов и в присъствието на граждани и медии кметът на Община Никопол, кметовете на кметства и общинските съветници положиха клетва за встъпване в длъжност.

Заместник областният управител на Плевен Красимир Иванов поздрави новоизбраните представители на местната власт като им напомни, че гласуваното им от хората доверие трябва да бъде заслужено всеки един работен ден. С пожелание за успешен мандат той връчи на кмета на Никопол д-р Валерий Желязков атрибутите на властта.

„Очертава се един труден мандат и затова ще направя всичко възможно да работя с всички партии. Няма да има деление на наши и ваши, на етноси и произход. Този символ на гърдите ми много тежи и аз се надявам след 4 години да не го чувствам толкова тежък. Знам,че ни чака много работа, затова още от сега казвам на администрацията, че няма да се работи само по 8 часа.”, каза кметът на Никопол д-р Валерий Желязков веднага след официалното си встъпване в длъжност. Той подчерта, че в общинска администрация място ще има всеки професионалист с хъс за работа.

Две кандидатури за председател на общинския съвет бяха издигнати на днешното първо тържествено заседание на местния парламент – тази на досегашния председател Мария Георгиева и на предходния мандат кмет Емил Бебенов. След проведено тайно гласуване повече гласове събра Мария Грънчарова. Под нейно председателство общинския съвет взе и своето първо решение за избор на комисия, която ще се занимае с изработката на нов правилник за работата на общинския съвет в Никопол. Това информира Областна администрация - Плевен.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен