Звезди от "Стъклен дом" и "Под прикритие" ще си партнират на плевенска сцена

Гледаме "Игра на дама" с Калин Врачански и Снежана Макавеева на 22 февруари

Пореден спектаткъл с любими български актьори ще може да гледа плевенската публика. На 22 февруари, от 19 часа, на сцената на ДКТ "Иван Радоев" гостува ДТ "Иван Димов“ – Хасково, с авторския спектакъл на Лилия Абаджиева "Игра на дама". В постановката участват Калин Врачански, нашумял с ролята си в сериала "Стъклен дом", както и друга тв звезда - Снежана Макавеева, позната като Зори от хитовата криминална сага "Под прикритие". Билети ще се продават от вторник (19 януари), на касата на театъра. Цената им е 10 лв.

"Поставихме си амбициозната и почти невъзможна задача да изследваме любовното чувство във всичките му възможни измерения, да изследваме сътресенията на сърцето", казва Абаджиева.

"Във всеки полов акт участват четирима", е казал Фройд, като има предвид, че колкото и пълноценна да е една връзка, е невъзможно да получиш пълно удовлетворение само от нея. В този смисъл в пиесата има хамлетовски въпроси, трагика, романтични чувства. В образа на Калин Врачански, например, се съчетават Дон Жуан и Хамлет едновременно", допълва тя.

Сюжетът е по романа на Кортасар "Игра на дама", Киркегор -"Дневникът на прелъстителя", писмата на Кафка, поезията на Бодлер и Елиът, Чехов.

"Сбъдна се мечтата ми да играя в любовна пиеса. Работихме със сърцата си, разчовърках душата си, надградихме много в професионално отношение", добавя Снежана Макавеева.

Сценографията и костюмите в "Игра на дама" отново са на съпруга на режисьорката Васил Абаджиев, с когото работят като творчески тандем в театъра от години. Отличават се с простота, чистота и аскетичност.

Вместо покана, идва определението на Калин Врачански, който казва за "Игра на дама": "Спектакълът е по-необичаен от всичко, което сте гледали досега."