Треньорите от Спортното училище коментираха в открито писмо ситуацията с декларациите

"Никой не е бил принуждаван да подписва този текст, нито пък е бил заплашван с дисциплинарно наказание", заявиха те

Треньори от Спортно училище "Георги Бенковски" в Плевен се обединиха в обща позиция относно заформилия се скандал oт изявленията на Тамара Георгиева, председател на КТ "Подкрепа" в училището. В открито писмо те коментираха историята с декларацията за конфиденциалност и изложиха своето мнение по въпроса.

"Ние, членовете на КНСБ, изразяваме своето дълбоко несъгласие и възмущение от начина на представяне на информацията за подписването на декларация за конфиденциалност. Изнесената информация е невярна относно принудата и заплахата. Никой не е бил принуждаван да подписва този текст, нито пък е бил заплашван с дисциплинарно наказание, както твърди Георгиева. Освен това временно изпълняващата длъжността директор - Вилма Великова, обеща, че допуснатите неясноти ще бъдат коригирани", се посочва в декларацията.

"Подписването на декларацията се наложи поради факта, че цялата информация и документация от 2011 г. до началото на 09.2015г на електронни носители и на електронната поща на училището, както и част от информацията на сайта бяха умишлено изтрити от хора, които имаха достъп до паролите. Установи се и, че се злоупотребява с поверителна информация, както например Тамара Георгиева, разпространявайки сведения за диференцираното заплащане, създаде поредния конфликт в колектива", допълват треньорите.

"В условията на провеждащ се конкурс за длъжността Директор на СУ "Г. Бенковски”, в който участват Тамара Георгиева и временно изпълняващата тази длъжност - Вилма Великова, заявяваме, че това противоречи на етичните отношения и се създава изкуствено напрежение в колектива. Защитавайки собствените си интереси, Георгиева уронва авторитета на колегите си с доноси, а авторитета на училището - с публикации в пресата. Категорични сме, че се разграничаваме от нейните действия и не желаем училището и колективът да стават заложници на нечии амбиции за власт. Смятаме, че когато има проблем, първо трябва да се осъществи диалог с ръководството /какъвто не е имало/ и след това да се търси "популярност в медиите". Искаме да си вършим задълженията спокойно, да не се противопоставяме един на друг и да работим за осъществяването на новия план - прием на ученици. Затова ще реагираме остро на всеки опит за дестабилизация на атмосферата в Спортното училище, какъвто смятаме, че е и този, категорични са треньорите в декларацията. 39 са служителите на Спортно училище - Плевен, които са поставили подписа си.

Зам.-кметът Иван Кюлджийски се е срещнал днес с част от треньорите и е изказал подкрепата си към тях, обещавайки да информира и министъра на спорта Красен Кралев за случая.