Спартак без Преслав Антонов срещу Литекс и Любо Пенев

Очаква се завръщането на капитана Иво Иванов във важния мач с "оранжевите"

Спартак (Плевен) ще търси задължителен успех над Литекс 2 тази събота. След сътресенията в клуба през изминалите дни обстановката се нормализира и играчите са амбицирани да излязат на победния път. Евентуална победа ще ги стабилизира моментно в класирането и зоната на изпадащите ще остане зад гърба им. Вчера от клуба информираха, че футболистите са признали грешките си от началото на пролетния дял и са дали дума, че в първия домакински мач за годината срещу "оранжевите" феновете ще видят възроден Спартак. 

Литекс II победи Верея с 1:0 на своя стадион в Ловеч през изминалия уикенд. В предишната среща футболистите на Любо Пенев завършиха 0:0 като гост на Пирин (Разлог). И в двaта двубоя играта им бе колеблива, което бе отчетено от редица футболни специалисти. Ще се възползват ли обаче възпитаниците на Роберт Петров от този факт, предстои да разберем.

Спартак няма да може да разчита в събота на Преслав Антонов, който e наказан от дисциплинарната комисия на БФС за един мач и е глобен с 375 лв. заради натрупани жълти картони. Очаква се обаче капитанът Иво Иванов да се завърне в центъра на терена. След наказание се завръща и младият ляв защитник Даниел Гергов.

Спартак и Литекс 2 ще играят в събота от 15.30 часа на стадион "Плевен". Въпреки че е работен ден и прогнозите са за дъждовно време, футболните фенове в града на Панорамата чакат с нетърпение мача.