Дарения за паметник на Емил Димитров набира Община Плевен

Предстои да бъде избрано място за поставяне на монумента в централната градска част

Община Плевен обявява дарителска акция за събиране на средства за изграждане паметник на незабравизмия изпълнител и композитор Емил Димитров, съобщи кметът Георг Спартански.

"Време е по достойнство да отдадем своята почит към именития ни съгражданин след премахването на барелефа на певеца пред читалище „Съгласие”, който не се ползваше с одобрение", подчерта кметът. "Идеята ни е не да съберем по-сериозни суми само от две-три по-големи фирми, а с макар и по-скромни средства да се включат максимален брой предприятия, организации и граждани - така всички ще бъдем съпричастни към начинанието", е мнението на Георг Спартански.

Той обяви и дарителската сметка: Община Плевен, Българо-американска кредитна банка - Офис Плевен, BIC BGUSBGSF, IBAN: BG85BGUS91608404113900, код вид плащане: 44 51 00 „Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната” - за изграждане паметник на Емил Димитров.

Предстои да бъде избрано място за поставяне на паметника в централната градска част и обявяване на конкурс за идеен проект, информират от пресцентъра на общината.