Медицинският университет тържествено отбелязва 24 май

Специален гост на празника е акад. Светлин Русев, който ще изнесе академично слово

Днес от 13.00 ч в зала „Магнум” на Втора клинична база академичната общност на МУ-Плевен по традиция ще отпразнува тържествено 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Специален гост на празника е акад. Светлин Русев, който ще изнесе академично слово.

За поредна година събитието ще бъде наситено с множество художествени и музикални изяви на българските и чуждестранните студенти на висшето училище. Просветният химн „Върви, народе възродени” и песента „Моя страна, моя България“ ще бъдат изпълнени от детска вокална група „Арлекино” с ръководител Виолета Боянова. Ректорът проф. Славчо Томов ще връчи на български и чуждестранни студенти традиционната награда за празника на българската просвета и култура – приза „Най-изявен студент 2016” – за постигнати високи резултати в учебната, научната и кръжочната дейност, заедно с грамота и научна литература.

И тази година по повод празника на българската просвета и култура висшето училище присъжда награда за успешно овладяване на българския език от чуждестранен студент – плакет и значка „Аз владея български език“.