"Б" група вече ще е Втора професионална лига

Групата остава с 16 тима, очаква се Спартак (Плевен) да е сред тях

"Б" група вече ще се казва Втора професионална лига, а "А" ще носи името Първа професионална лига. Това стана ясно по време на срещата между работната група от Българския футболен съюз, холандската фирма “Hypercube“ (консултант по проекта) и заинтересованите страни за оптимизация на структурата в българското първенство.

Втора професионална лига ще е съставена от 16 отбора, които ще играят по два пъти помежду си в рамките на 30 кръга. Един ще влиза директно в Първа професионална лига, а вторият и третият ще играят баражи. До момента сигурни за участие в новата лига са 11 отбора, като се очаква сред тях да са и два дубъла - ЦСКА 2 и Лудогорец 2. С решение на изпълкома ще се допълни бройката до 16. Очакванията са Спартак (Плевен) да бъде част от Втората лига, тъй като клубът имаше представител на срещата днес.

Участниците в Първата лига са 9-те клуба, участвали миналия сезон в "А" група, сред които е и Монтана. Освен това Дунав, Локо ГО, Верея, Нефтохимик и ПФК ЦСКА-1948 АД, който е прекръстеният Чавдар (Етрополе), закупил впоследствие четирикратния шампион на България Литекс.

Изпълкомът ще заседава следващата седмица, като трябва да узакони решенията. Суспендират се всички решения, които действаха до момента и се пише нова Наредба.