Ferrari 599 от Плевен с отлично представяне на "Премиум Рали 2016" (Видео)

Стоян Томов завърши на седмо място в генералното класиране

Kaкто вече писахме, над 35 отбора със суперавтомобили се включиха в едно от най-ексклузивните събития през това лято, а именно "Премиум Рали София – Свети Влас Сезон 2016". Сред луксозните возила имаше и плевенски екип в лицето на Стоян Томов/К.Керин с "Ferrari 599", който бе сред основните атракции на автомобилното зрелище.

В рамките на 5 дни те изминаха 1006 км и имаха изпитания на писта, драг, щафета и тематични партита в България и Гърция. Към екипажите от

България се присъединиха и впечатляващите Ferrari F430, Lamborghini Gallardo, BMW M3 и др. от гръцкия клуб за суперколи 7RoadsClub.

Стоян Томов показа завидни шофьорски умения и завърши на престижното седмо място в генералното класиране, като преди това се представи страхотно в състезанието за най-силна генерация и най-красив звук, както и на точна езда, печелейки първите места. На изпитанията на писта Серес записа 8-о и 3-то място, а на драг - 17-то. Крайното класиране по точки го постави на седма позиция в генералното подреждане.

Най-голямата награда обаче бе вниманието на публиката по време на финала в София. Плевенското ферари предизвика голям интерес и вдигна адреналина на насъбралото се множество.