Печалбата на Гошка в Испания – 20 пъти повече от годишния бюджет на Искър (Видео)

Вече наричат родното място на милионерката от Плевенско "кварталът на богатите"

"Кварталът на богатите” – така местните жители вече наричат плевенското градче Искър, което е и родното място на Гошка, спечелила 68 млн. евро от лотария в Испания.

Съседите на късметлийката разказаха пред камерата на Нова телевизия, че в чужбина Гошка работи като гледачка на възрастни хора. Съпругът и двамата ѝ синове пък били шофьори на камиони. Милионерката имала и трима внуци.

"Работни хора, добри хора. Това мога да кажа за тях. 15 години работят там. Гошка е на 61 години. Има две момчета и трима внуци. Сериозни хора са. Само хубави неща мога да кажа за тях. Малчуганите знаят български да говорят, но не знаят да пишат", сподели тяхна братовчедка.

Друга от съседките на Гошка на родна змея, която също работи в Испания, споделя, че много от сънародниците ни там опитват късмета си на лотарията.

Гошка не е първият жител на Искър, печелил солидна сума от тото игри в Испания. Преди нея големи награди получили още двама души.

В плевенското градче живеят около 8 хиляди души, но голяма част от младите са по чужбина. Печалбата на Гошка в Испания е 20 пъти повече от годишния бюджет на родното й място, отбелязаха от Нова телевизия.

Вижте как реагира Гошка на новината, че вече е милионерка.