Официално: Плевен с нова транспортна схема

Съветниците приеха единодушно промените

С 30 гласа "за" и без "въздържал се" и "против", общинските съветници гласуваха на заседанието днес промяна на Общинската транспортна схема и възлагане изпълнението на новосъздадените тролейбусни линии. Актуализацията на Общинската транспортна схема, включваща градски основни тролейбусни и автобусни линии, се налага във връзка с приключването на мащабния проект "Интегриран градски транспорт на Плевен", финансиран по ОП "Региони в растеж" 2007-2013 г. Ще бъдат закрити четири тролейбусни линии, а на тяхно място ще има нови на тяхно място.

Закрива се тролейбусна линия №3 и се разкрива нова №33 с маршрут по новоизграденото трасе през жк "Кайлъка". Закрива се и тролейбусна линия №97 и се разкрива нова линия №91 с маршрут по новоизградения участък на контактната мрежа от ЛВТ към жк "Дружба". Закрива се и тролейбусна линия №4 и се разкрива нова №44. Ще бъде закрита тролейбусна линия № 11 с маршрут Славина - ЛВТ.

Открива се нова тролейбусна линия №31, която ще покрива новоизградения участък от кръстовището на ул. "Сан Стефано" и ул. "Стоян Заимов" до Втора клинична база. Промяна има в маршрута на основната градска автобусна линия №9 Втора клинична база - Балканстрой заради откриване на нови спирки и промяна на името на спирка "Трудово поделение 2” на "Лидл". Двупосочното разстояние по маршрута на основна градска автобусна линия №12 ЛВТ – Втора клинична база пък се изменя на 15,4 км.

Кметът на Община Плевен Георг Спартански благодари на съветниците за взетите от тях през последните месеци решения, с което направиха възможно приключването на проекта.

По думите на управителя на „Тролейбусен транспорт” ЕООД Плевен инж. Ангел Несторов, е напълно реалистично въвеждането в практическа експлоатация на новата мрежа и тръгването на тролейбусите по новите маршрути в града да се случи за първия учебен ден. Това информираха от пресцентъра на местната управа.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен