Събират средства за реставрацията на храма "Света троица" в Плевен

Предприемачи ГЕРБ – Плевен съвместно със сдружение Справедливост организират благотворителен коктейл и търг на картини

Областната структура на Предприемачи ГЕРБ – Плевен съвместно със сдружение Справедливост организират благотворителен коктейл и търг на картини, с цел набиране на средства за ремонт и реставрация на един от най-старите православни храмове в Плевен – "Св. Троица”. Той ще се проведе на 19 декември от 18.30 часа в хотел "Балкан” в града.

Инициативата е организирана от хора на бизнеса и културата, хора предприемчиви, доказали своите възможности. Предметите на изкуството, които ще се продават благотворително на търга са дарение от известни художници от Плевен, които с този жест подпомагат каузата.

На тържеството с благотворителна цел ще се продава и "Летописна книга за храма Св. Троица4 с автор иконом Йордан Вълешков.

Храм "Св. Троица в Плевен е един от трите на територията на града. Неговият градеж е започнал в далечната 1876 г. и е продължил двадесет години. Построяването на храма се е случило единствено с даренията на хората. Днес храм „Св. Троица” се нуждае от ремонт и реставрация.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"