Малката Цветослава е първото бебе, родено в МБАЛ "Света Марина" през 2017 г.

354 бебета са проплакали в клиниката през последната година

Момиченце е първото бебе, родено в МБАЛ "Света Марина" - Плевен тази година. Малката Цветослава, с ръст 50 см и тегло 3.500 кг, се е родила чрез естествено родоразрешаване в първите часове на нощта на 31 декември 2016 г. срещу 1 януари, 2017г. Водещи раждането в празничната нощ са акушер-гинекологът д-р Александър Любенов и неонатологът д-р Максим Йонов, информираха от лечебното заведение.

Малката Цветослава е едно от 354 бебета, родени в бутиковата Акушерска клиника към МБАЛ "Света Марина"-Плевен през последната година, информира Завеждащият клиниката д-р П. Партенов, като уточнява, че клиниката е база за обучение на студентите от специалността "Акушерство и Гинекология" към Медицински университет-Плевен и се радва на почти пълно, 100% запълване на легловата база, като много от майките са не само от Плевен, областта и близките градове, а и от градове като Велико Търново, Свищов, Габрово, Русе и др.

Д-р Партенов благодари на всички мами  че са се доверили на грижите на екипа му в тези най-важни за всяка майка дни, а на екипа на Акушерска клиника към МБАЛ "Света Марина"-Плевен пожелава много здраве и да продължават да работят все така - професионално, сърцато и всеотдайно.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен