Състезание за оратори, презентатори и разказвачи ще се проведе в Плевен

В директна битка в "Младите говорят за…" влизат отборите на седем плевенски училища

Първо за Плевен специално публично събитие "Младите говорят за…" - конкурс с награден фонд по мотивационна публична реч по избрани теми, ще се проведе в Плевен на 1 април в зала "Катя Попова.

В директна битка влизат отборите на МГ "Гео Милев", СУ "Пейо Яворов", ПГЕХТ "Проф. Асен Златаров", ПГ по транспорт "Проф. Цв. Лазаров", ДФСГ "Интелект", ПГ по туризъм "Алеко Константинов", Гимназия с преподаване на чужди езици - Плевен.

"Младите говорят за…" е състезание за оратори, презентатори и разказвачи.

Всички участници ще бъдат оценявани от жури от млади хора, с опит в публичната комуникационна и мотивационна риторика. Председател на журито е Иван Иванов от Младежки екип Европа на Представителството на Европейската комисия в България, в екип с Ванеса Николаева и Момчил Иванов. Младежкото жури ще определи и връчи 1, 2 и 3–та награда за цялостно представяне на ученически съвет, базирана на комплексна оценка от групово и индивидуално представяне.

1-ва награда – 300 лева

2-ра награда – 200 лева

3-та награда – 100 лева

Чрез гласуване с анкетни карти, публиката в залата ще има възможност да определи свои награди: по една за групово представяне на съвет и по една за най-добър оратор/презентатор. Наградите на публиката са предметни.

Организатори са Постоянна комисия по "Образователна политика" на Общински съвет Плевен, Отдел "Образование" на Община Плевен, ОбСНВ - Плевен, Европейски информационен център Европа Директно - Плевен.

Подробности за събитието ТУК