С интересни мероприятия ДФСГ "Интелект" – Плевен ще отбележи 27 години от създаването си

Инициативите "Интелект в управлението и бизнеса" и "Панаир на бизнес проектите" сред акцентите

ДФСГ "Интелект" в Плевен се готви да отбележи 27 години от създаването си. Това ще се случи на 11 май, като събитието ще е съпътствано от поредица мероприятия. Това съобщи в пресклуба на БТА директорът Емил Райков.

На 9 май - Ден на Европа и Ден на победата над хитлерофашизма, е определен за ден, в който ще се проведе инициативата "Интелект в управлението и бизнеса".

"Винаги сме се стремяли да бъдем близко до живота, да подготвяме нашите ученици за реалния живот, за реалните събития, които ги очакват след като завършат гимназията. Годините са го доказали това нещо. Така че ние сме планирали в тази инициатива да имаме възможност да реализираме нашите ученици на работни позиции, на менджърски места, за един определен отрязък от време, за един ден, за да видят какво е да си истински ръководител", разказа г-н Райков, допълвайки, че вече са получили подкрепа от много частни и обществени институции, сред които общината и областната администрация.

На 10 май в училището ще се проведе традиционният "Панаир на бизнес проектите" с идеята децата да покажат икономическите си знания, като се състезават със свои бизнес проекти. "Над 10 години осъществяваме тази традиция, която наистина се превръща в един младежки празник - с много веселие, емоция и награди", отбеляза Емил Райков.

На 11 май - в Деня на светите братя Кирил и Методий, гимназията ще отбележи своя празник, като всеки клас има за задача да подготви свое събитие. Кулминацията на тържествата е изпращането на Випуск 2017 в  11.00 ч. Това са над 100 младежи и девойки от различни специалности като "Икономическа информатика", "Банково дело", "Икономика и мениджмънт", "Счетоводна отчетност", които ще се влеят в реалния живот. "Не е тайна, че над 95 на сто от нашите ученици продължават образованието си във висши училища в България и чужбина. Имаме много представители, които учат в Англия, Германия, Холандия и на други места", посочи Райков.

"Това ще бъде нашата "страстна седмица", както се шегуваме неформално. Няколко събития, които точно и реално да отразят същността на гимназия "Интелект", такъв е девизът ни вече 27 години - "Не за училището, за живота учим ние", сподели г-н Райков.