Одобрен е проект "Опознай Европа – Седмица на Европа 2018 в Община Белене"

Партньори на община Белене по проекта са СУ "Димчо Дебелянов" и ОУ "Васил Левски"

"Опознай Европа – Седмица на Европа 2018 в Община Белене" е наименованието на проекта, одобрен от Национално сдружение на общините в Република България, информират от местната управа. Проектът е по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“.

Партньори на община Белене по проекта са СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Васил Левски“.

Основна цел на проекта е повишаване на информираността на българското общество за Европейския съюз, ангажиментите и ползите за страната ни като държава-член на ЕС, за същността и ролята на ротационното председателство, за приоритетите на Председателството да изгради позитивен образ на Република България, за постигнатите резултати в рамките на евроинтеграционния процес и приноса на страната ни за развитието на ЕС.

Изпълнението на дейностите по проекта предвижда да обхване освен учители и ученици, също и граждани, жители на община Белене. 
По проекта се предвиждат организиране на научно състезание с участието на ученици от двете училища, партньори по проекта; изготвяне на презентации; изложба на детски рисунки на тема „Децата на Европа“.

Общият бюджет на проекта е 3000.00 лева.