Академик (Свищов) ще играе срещу Спартак и за своята легенда Станимир Проданов

Бате Станчо е в тежко здравословно състояние след претърпян тежък побой тази седмица

Академик (Свищов) ще играе срещу Спартак (Плевен) и за своята легенда Станимир Проданов. Бате Станчо е в тежко здравословно състояние след претърпян тежък побой тази седмица, съобщава свищовското издание ploshtadaleko.com. Футболната среща е в неделя, 19 август, от 18.00 ч. на стадион "Академик", а играчи, треньори и привърженици на свищовския тим, както и всички деца от подрастващите гарнитури на отбора и техните родители, са поканени да покажат съпричастност, като напълнят трибуните.

Двата тима стартираха с победи сезона - Спартак разби Трявна с 3:0, докато "студентите" победиха като гости в Полски Тръмбеш местния Янтра с 1:2.

Легендата на Академик Станимир Проданов (Бате Станчо), който е втори по брой изиграни мачове за отбора във вечната ранглиста на отбора, бе обект на зверско непредизвикано с нищо нападение, при което му бе нанесен тежък побой от четири лица в централната градска част на метри от църквата „Света Троица“ този вторник. Той е бил съборен от велосипеда си, удрян, ритан и блъскан по изключително жесток начин, като по последна информация на семейството му вече е транспортиран за лечение в София, поради сложността на получените травми и увреждания, информират колегите от "Площад Алеко".