Спартак 1919 влага средства в изграждането и развитието на треньорите си

Кристиан Аначков премина обучение на Coerver Bulgaria в края на изминалата седмиц

Кристиан Аначков премина обучение на Coerver Bulgaria в края на изминалата седмица, провело се в София. Кристиан, който е стажант във ФК Спартак 1919 (Плевен) изкара Първо ниво на признатата за номер 1 методика за изграждане на технически умения в света, съобщават от клуба.

Coerver Coaching има основна роля в школата на Спартак 1919 и е включена в методиката за изграждане на млади таланти. Радостин Александров и Иван Желев изкараха най-високото ниво на методиката преди 2 години, като за да достигнат до там преминаха обучения през Сърбия и Гърция, където преподавател им бе единият от основателите на Coerver - Алф Галустиан.

"Беше много полезно и научих много неща, за които не се бях замислял преди. Сега мога по-ясно да разбера това което правят треньорите в нашата школа, когато имаме отделено време от тренировката по методиката на Coerver. Информацията и материалите които си набавих, ще са ми от огромна полза занапред", коментира Аначков.

"За мен беше много важно да пратим Кристиан на това обучение. Радвам се, че със собственика на клуба сме на едно мнение, че трябва да се влага както в базата и децата, така и в изграждането и развитието на треньорите. Методиката на Coerver се утвърди в цял свят и ние също се възползваме от нея в нашата школа. Години наред тя ни е носела страхотни резултати и вярвам, че и сега в Плевен играчите ще се възползват от това, което тя предлага. Кристиан има страхотната възможност ежедневно да се възползва от това, че двама от нас вече са завършили нивата на Coerver и използваме ежедневно упражнения и методи от програмата. За Кристиан имаме още много планове, свързани с неговото развитие - обучения и стажове в чуждестранни клубове, курсове към Българската Треньорска Школа по Футбол, както към чужди футболни асоциации. Несъмнено виждаме в него един от бъдещите ни основни треньори в школата и трябва да направим всичко възможно да получи каквото е необходимо, за да е оптимално подготвен за това.", сподели Радостин Александров, отговорник в управлението на школата.