Невяна Владинова готова за нови върхове

Плевенчанката проведе официална подиум тренировка преди началото на Световната купа

Българският отбор направи много добра официална подиум тренировка преди началото на Световната купа по художествена гимнастика, съобщава БФХГ. Надпреварата започва в петък в 10.15 часа в "Арена Армеец" в София.

Ансамбълът изигра двете си композиции с пет топки и с три обръча и два чифта бухалки. Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс допуснаха някои неточности и в двете композиции, но това е тренировка, а вълнението на родна земя си казва думата! Невяна Владинова и Катрин Тасева изпълниха и четирите си съчетания. Владинова се справи почти отлично, а Тасева имаше малки грешки. Тренировката изгледа президентът на БФХГ Илиана Раева.

Веднага след българките тренираха рускините Александра Солдатова, Екатерина Селезньова и ансамбълът от град Санкт Петербург.

По програма в първия ден на Световната купа в петък жените ще играят с обръч и топка. Катрин Тасева е в първия поток, който започва от 10.30 часа и играе първо с топка, а Невяна Владинова - в третия от 15.05 часа и първото й съчетание е с топка. Ансамблите играят в петък съчетанията с пет топки, а българските грации са във втория поток от 18.05 часа със стартов номер 3.