Силен старт за Невяна Владинова на Европейското в Баку

Капитанът на тима ни започна с изпускане, но все пак мина 20-те точки

Невяна Владинова, Боряна Калейн i Катрин Тасева приключиха много успешно първия си състезателен ден на Европейското първенство по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан), предаде beautyinsport.com. След общо 4 изигравания с топка и обръч средната им оценка е над 21 точки. Те играят за отборно класиране с ансамбъл девойки (6 от 8 оценки индивидуално) и за финалите на уредите.

Днес Боряна Калейн игра двете си съчетания и след първата състезателна група е лидер в класирането на тях. Дебютантката в отбора ни започна леко притеснена с обръч, но получи отлична оценка след стабилно изиграване (21.650 с 13.2 за трудност и 8.5 за изпълнение). На топка вече по-спокойна Бубето се раздаде и взе най-високата оценка до момента –22.100 (13.4 и 8.7). Впечатление прави, че съдиите вече й дават по-добри резултати за изпълнение. И макар, че предстоят още две групи може да предвидим, че тя ще бъде в двата финала.

Като фаворит за старт в този на топка е и Катрин Тасева, която днес игра само веднъж. След много силно изиграване тя заслужи 21.600 (12.9 и 8.7) и е втора във временното класиране на уреда. Така е и Невяна Владинова на обръч. Капитанът на тима ни започна с изпускане, но все пак мина 20-те точки – 20.400 (12.7 и 7.7). В нашата група от големите ни съперници бяха италианките, но и Милена Балдасари и Александра Ажурджукулезе са доста по-назад спрямо нашите момичета, които топят преднината на „скуадра адзура“ отборно.

Вчера ансамбъл девойки зае десетото място с изпълнението си на 5 топки и има изоставане от 3.5 точки от лидера Русия. От борещите се за медали Беларус, Италия и Украйна изпоставаме с почти 3 точки.