Плевенчанин стана спортно-технически директор на Левски

Ивйало Петков бе поканен от ръководството на клуба да поеме поста

Ивайло Петков е новият спортно-технически директор на ПФК "Левски". Той бе поканен от ръководството на клуба да поеме поста и ще бъде представен пред медиите в близките дни.

"Ръководството ми представи концепцията за развитие на ПФК "Левски" и бях поканен да стана част от нея. За мен е голяма чест да бъда в клуб като „Левски“ и благодаря за доверието, което ми гласува ръководството. Надявам се с общите усилия на всички в Левски да изведем отбора там, където му е мястото“, заяви за www.levski.bg Ивайло Петков.

Ивайло Петков е роден на 24 март 1976 г. Бивша играч на Спартак (Плевен). Той е трикратен шампион на България на България с отбора на Литекс ( 1997-98, 2009-10, 2010-11). Печелил е Купата на България (2009 г.) и Суперкупата на България (2010 г). Има 65 мача и 3 гола за националния отбор на България, участник е на Световното първенство във Франция през 1998 година. В богатата си кариера като играч е носил екипите на турските Фенербахче, Истанбулспор и Анкарагюджу и на руския Кубан (Краснодар).