Ивайло Петков стана шеф в руски клуб

Бившият футболист на Спартак се завръща в Кубан като главен селекционер

Бившият български национал Ивайло Петков, известен в Плевен и като Куки, бе назначен за главен селекционер на руския Кубан Краснодар, съобщи клубният сайт. Петков е добре познат на привържениците на Кубан, като игра два пъти за отбора в периода 2004/05 и 2007/08.

"Много се радвам, че се връщам в Кубан. Този отбор за мен винаги е бил втори дом. Прекрасно познавам града, привържениците, да, те също добре ме познават. Не съм спирал да се интересувам от случващото се в Кубан и връзката ми с клуба не е прекъсвала. Затова съм много щастлив, че получих такова предложение. Ще приложа всички свои сили и знания в полза на Кубан", каза Ивайло Петков пред сайта на тима.

39-годишният Петков е родом от Долни Дъбник, а през сезоните 1995/1997 носи екипа на Спартак (Плевен). Футболистът записва 29 мача и 2 гола, след което е трансфериран в Литекс, където става трикратен шампион на България. Миналата година Куки пое тима на Ботев (Луковит) като наставник.

Петков живее в Плевен, а двамата му синове вече вървят по утъпканата от него пътека и се занимават усилено с футбол.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"