Плевен ще бъде домакин на Европейска отборна лятна купа за момичета до 12 г.

Първенството ще се проведе под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански

От 25 юли до 28 юли Плевен ще бъде домакин на Европейската лятна купа за момичета до 12 г. Първенството ще се проведе под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански.

България ще бъде представена в състав Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен), Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) и Ивона Савекова (ТК "Локо 98", гр.Пловдив). Капитан на отбора е Даниел Ангелов.

Преди десет дни нашите националки спечелиха първото място на много престижен турнир в Резато (Италия). Там българките постигнаха пет победи от пет мача, а Йоана Константинова беше избрана за най-добра тенисистка на турнира.

Талантливите българки спечелиха и второ място на финалите на Европейската отборна зимна купа в Съндерланд (Великобритания).

Освен България в турнира ще участват отборите на Босна и Херцеговина, Франция, Грузия, Унгария, Румъния, Сърбия и Испания. Първите два отбора ще се класират за финалите на Европейската лятна купа.

На специална среща кметът на Община Плевен Георг Спартански поздрави талантливите български тенисистки. Той ще присъства и на официалното откриване на турнира на 25 юли в 9.00 часа.

От вчера националките започнаха тренировки на кортовете в парк "Кайлъка" в Плевен.