Сухопътните аташета към посолството на САЩ посетиха ЕЦНП - Плевен

Американските гости посетиха и Панорамата

На посещение в Единен център за начална подготовка - Плевен бяха майор Даниел Сингълтън и майор Стив Бартковски – сухопътни аташета към посолството на САЩ в България.

Командирът на ЕЦНП полковник Николай Бешев и командира на военно формирование 38220 подполковник Мирослав Марков изнесоха брифинги пред американските военнослужещи свързани с живота и дейността на ЕЦНП и военно формирование 38220 от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада.
В края на брифинга бяха разисквани въпроси относно подготовката на българските военнослужещи и значението на кампанията „Бъди войник”, отностно попълванито на въоръжените сили с военнослужещи.

След брифинга гостите бяха запознати с историята на военните формирования, които са били дислоцирани в настоящия войскови район на ЕЦНП, чрез уредените експонати във Военно историческия музей на ЕЦНП.

Също така бяха демонстрирани способности при провеждането на изпит по строева подготовка с военнослужещи от Управлението на ЕЦНП и занятие по тактическа подготовка в хода на предварителната подготвка на военнослужещи от военно формирование 42800 за международната операция „Решителна подкрепа в Афганистан”.

Американските гости обогатиха историческите си познания за региона и страната като цяло при посещението си в Панорама „Плевенска епопея – 1877”.