Жена, екстрадирана от Англия, донесе коронавирус в Плевенско

Тя усетила симптоми, след като се прибрала в дома си

Жена, екстрадирана от Англия, е донесла коронавирус в Плевенско, стана ясно от репортаж на Нова тв. Под карантина и с COVID-19 е жена на 25 години, която е с лека форма на заболяването. Медиците са преценили, че може да се лекува вкъщи.

Станка Върбанова се прибрала от Англия миналата седмица. Усетила симптоми, след като се завърнала в дома си. Веднага се обадила, за да съобщи, че не се чувства добре, разказа баща й Георги Станев. Той се прибрал преди няколко дни от Острова, а съпругата му и още четирима от фамилията, заедно с дъщеря му, малко по-рано. Там те живеели заедно и затова сега се налага всички да спазват изолация. Той твърди, че работи като ресторантьор, а дъщеря му в областта на хигиената.

Фактите обаче са други, стана ясно от репортажа на Нова тв. Станка Върбанова  не работи в областта на хигиената и не за пръв път попада под ударите на закона. През 2017г. е била обявена за издирване от Интерпол. Тогава е открита в Австрия след извършена от нея кражба. Водило се е и разследване за престъпна група, в която участват и други членове на фамилията.