33 деца се включиха в програмата "Тенисът - спорт за всички" в Плевен

Домакин на програмата беше ТК "Плевен 90"

На кортовете в Плевен - парк "Кайлъка" се проведоха заключителните тренировки по програмата "Тенисът спорт за всички" на ММС и БФТ. В нея се влючиха три групи деца (18 момичета и 15 момчета), които проведоха 24 тренировки под ръководството на трньора Здравко Георгиев. Благодарение на безплатната програма децата се научиха да играят тенис на начално ниво и много от тях ще продължат обучението си и след това. Домакин на програмата беше ТК "Плевен 90".

За шеста поредна година програмата на Българската федерация по тенис "Тенисът – Спорт за всички" с подкрепата на Министерство на младежта и спорта осигури безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна. 36 тенис клуба в 25 населени места отвориха врати за обучение на деца от 6 до 12 г. през месеците от юли до декември. Във всеки клуб малките тенисисти бяха разпределени в поне по три групи от минимум 8 деца, а заниманията бяха минимум по един път седмично (общо 24 тренировки).

Българската федерация по тенис осигури цялата необходима екипировка за провеждането на обучението. Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - Спорт за всички" се проведоха регионални първенства до 8, 10 и 12 г.