Няколко пожара са били овладяни от плевенските огнеборци

Няма пострадали хора

На 16 април в 19:55 часа огнеборци от РСПБЗН – Левски потушиха пожар в суха трева в землището на село Козар Белене на главен път Е-83. На 17 април около 11:20 часа служители от РСПБЗН – Белене са погасили запалени сухи треви и нискостеблена растителност в землището на село Божурлук.  Нанесените материални щети са незначителни.

На 16 април в 16:26 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в кухненско помещение в къща в село Загражден. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са покривна конструкция 80 кв.м., бяла, черна и компютърна техника, мебели и домашно имущество. Пострадали хора няма. Пламъците са локализирани и потушени от служители на РСПБЗН – Гулянци с един автомобил.

На 17 април в 16:10 часа в РСПБЗН – Плевен е потърсено съдействие за потушаване на пламъци в отпадъци в местността „Табакова чешма“ край Плевен. В пожарогасенето са участвали служители от районната служба в Плевен с един автомобил.

На 17 април 2021 година в 17:41 часа в РСПБЗН – Кнежа е постъпил сигнал за пожар във фургон в село Долни Луковит. По първоначална информация причина за произшествието е неправилно ползване на отоплителни уреди. Огънят е унищожил фургона и имущество вътре – два хладилника, телевизор, табло за видео наблюдение, пет дистанционни за ел.таблата на сонди и маслен радиатор за отопление. Пострадали хора няма.

На 18 април 2021 година екипи на РДПБЗН – Плевен са извършили три технически помощи – отваряне на входна врата на апартамент в Плевен ж.к.„Мара Денчева“,  отстраняване на  паднало дърво на пътното платно на пътя Садовец – Крушовица и измиване на пътното платно след ПТП на пътя от село Еница за село Лазарово.

На 18 април 2021 година в 23:21 часа служители от РСПБЗН – Плевен са потушили пожар в запалени отпадъци в стая в плевенския квартал „Дружба“. Пожарът е без преки материални загуби.