МЦ КИРМ "Св. Елисавета" се включи в дарителската кампания за възстановяване на МУ-Плевен

Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина "Света Елисавета" – Плевен, с управител доц. д-р Емилияна Конова, д.м., се включи в дарителската кампания за възстановяване на Медицинския университет след пожара, който избухна на покрива на висшето училище на 29 септември 2021 г. Пламъците обхванаха Ректората на плевенската Алма матер, дала на града, България и света стотици достойни лекари и учени. Нанесени са материални щети на библиотеката, без да е пострадал библиотечният фонд. Засегнати са катедрите по анатомия и по рехабилитация и ерготерапия, както и зала "Авицена" и Вивариума.

Тъжната новина разтърси стотици бивши и настоящи възпитаници на Медицинския университет в Плевен, както и лекари и приятели на учебното заведение, а ректорът проф. д-р Добромир Димитров, д.м., сравни чувството на тъга и загуба единствено с трагедията от 2019 г. в Париж, Франция, когато пламъци обхванаха покрива на Катедралата "Света Богородица".

На този мрачен фон, мощна вълна от подкрепа и съпричастност върна бързо надеждата, че с общи усилия ще бъдат преодолени негативините последици от инцидента.

Лекарите и медицинските специалисти на Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина "Света Елисавета" – Плевен, в голямата си част са възпитаници на плевенския Медицински университет, който заема специално място в изграждането им като професионалисти. Доц. д-р Емилияна Конова, д.м., управител на Центъра, е и дългогодишен преподавател във висшето училище, както и доц. д-р Петър Иванов, д.м., д-р Светла Блажева, д-р Светлана Пачкова, а от тази учебна година – и д-р Добринка Гинчева, д.м., пое по този път.

"Моралният дълг изисква да подадем ръка в този труден момент на нашата Алма матер! Нека сме съпричастни и подкрепящи, за да бъдат преодолени бързо щетите от пожара, образователният процес да се върне в обичайния си ритъм и да съхраним за поколенията величествената сграда на емблематичния за Плевен Медицински университет!", информират от центъра.

Дарителска сметка:

BG98 UBBS 8888 3118 3072 00

КОД НА БАНКАТА: UBBS BGSF

при ОББ АД КЛОН ПЛЕВЕН

Медицински университет – Плевен