Александър Дяковски: Съвсем различно е усещането да играеш пред публика

Спорт

24-10-2021, 10:13

Снимка:

БК Спартак

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спартак с първа победа за новия сезон в НБЛ

Спартак с втора загуба в НБЛ

"Убедени бяхме, че ако не дадем всичко от себе си, нищо няма да се получи лесно", заяви Дяковски след успеха над Черно море Тича

Александър Дяковски коментира пред сайта на НБЛ представянето на Спартак срещу Черно море Тича. В мач от 3 кръг в зала „Балканстрой“ плевенчани надвиха "моряците" с 98:66, като доминираха на терена почти през цялото времетраене на мача.

"Коментирахме си, че не трябва да има подценяване в нито един момент и това казах и на момчетата, защото за първи път от година играем пред публика. Няма как и да не сме максимално отговорни пред хората и да направим кефа на хората, както се казва. Черно море Тича е млад отбор, с нахъсани млади състезатели, с треньорски щаб, който и аз познавам много добре, а Патрика - още повече. Знаехме колко професионално работят и двамата треньори. Убедени бяхме, че ако не дадем всичко от себе си, нищо няма да се получи лесно", заяви Дяковски.

"На един от първите таймаути в мача, около 5-та или 6-та минута, казах на момчетата, че начертаното от нас първо нападение, което имахме на дъската още преди началото, дотогава не бяхме изиграли още. Това се дължеше на здравата ни защита, което ни доведе до бързи атаки и въобще не успяхме да стигнем до постепенни нападения, което надали има треньор, който няма да се радва на подобно нещо", отбеляза треньорът на плевенчани.

"Различно е да играеш пред публика. Нищо общо няма с това до момента. Съвсем различно е усещането. Всички бяхме ентусиазирани преди този двубой. Разликата е от земята до небето.", каза още той.