Огнеборците гасиха пожари в Плевен и Червен бряг

Няма пострадали хора

На 28 октомври в 13.59 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е получен сигнал, че в град Червен бряг, до складове на шивашко предприятие "Боряна", е възникнал пожар в дървена постройка. Незабавно на местопроизшествието са изпратени екипи на РСПБЗН и РУ - Червен бряг. Пристигайки на адреса установяват, че напълно е изгоряла частна дървена постройка, тип навес - около 80 кв.м, дървен материал 10 куб.м. и около 20 външни гуми за товарни автомобили - не установена марка и модел - употребявани. Нанесените материални щети са в процес на установяване. Огънят е потушен от екип на РСПБЗН - Червен бряг. Извършен е оглед. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. За изясняване на причините за инцидента работата продължават експерт от РСПБЗН – Червен бряг и служители от местното полицейско управление.

На 28 октомври 2021 година служители от РС ПБЗН – Плевен са оказали техническа помощ при пътен инцидент между „Ауди А6" и „Фолксваген Голф". Произшествието е станало в областния град на улица  "Сторгозия". Екипът е обезопасил мястото и е разчистил маслен разлив.

На 28 октомври 2021 година в 18:01 часа от РС ПБЗН – Плевен е потърсено съдействие за потушаване на пламъци вследствие забравена храна на балкон в областния град на улица „Гренадирска“. Пожарът е погасен от собствениците до пристигането на екипа.

През изминалото денонощие служители от РДПБЗН – Плевен са потушили пожари в запалени сухи треви в областния град на булевард „Георги Кочев“, в землището на град Летница и в землището на село Писарово. Не са нанесени материални щети.