Хванаха нарушители на пътя в Долна Митрополия, Бреница и Драгаш войвода

На 6 ноември 2021 година в РУ - Долна Митрополия е започнато бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК. На същата дата около 12 часа при полицейска проверка е установено, че 61-годишен се придвижва по улиците на град Долна Митрополия с лек автомобил "Мерцедес С-180", който не е регистриран по надлежния ред. МПС е със служебно прекратена регистрация от 03.08.2021 година по чл.143 ал.15 от ЗДВП. Уведомен е прокурор от РП Плевен. Продължава работа разследващ полицай и екип на РУ - Долна Митрополия.

На 7 ноември 2021 година в 15.40 часа в село Бреница е спрян лек автомобил "Опел Тигра", с водач 22-годишен. При извършената проверка полицейските служители са установили, че  шофьорът управлява МПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред с влязло в сила наказателно постановление. То му е било връчено лично на 14 август 2021 година и е влязло в сила на 24 август 2021 година. Съставен е акт за констатираното нарушение и е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК. Уведомена е Районна прокуратура – Плевен.

На 8 ноември в село Драгаш войвода е засечен нерегистриран лек автомобил. Около 09:30 часа служители на РУ - Никопол са спрели за проверка "Фолксваген Голф 3", без поставени регистрационни табели. Установена е самоличността на водача – 43-годишен от град Белене. Изяснило се е, че управлявания лек автомобил не е регистриран по надлежния ред. За нарушението е съставен акт по ЗДВП. Започнато е бързо производство за извършено престъпление по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.