Ивет Горанова: Щастлива съм от бронзовия медал, въпреки че бяхме дошли за златото

"За мен това е невероятна година, надявам се да имам още такива", сподели олимпийската ни гордост

"Благодаря на всички, които отново бяха до мен и ме подкрепяха през цялото време. Щастлива съм от бронзовия медал, въпреки че бяхме дошли за златото. Но за мен това е един голям успех, защото след Олимпиадата нямах време за почивка и продължих подготовката. Бях много задоволена от олимпийското злато и ми беше трудно да се фокусирам за това първенство", каза пред БНТ Ивет Горанова след победата, която ѝ донесе бронзов медал от световното първенство в Дубай.

Плевенчанката спечели отличието в категория до 55 килограма след успех над Дженифър Уорлинг от Люксембург в малкия финал на шампионата на планетата.

"Не исках да мисля за самата среща, а просто да се възстановя емоционално и физически. Последните няколко дни бяха много тежки с елиминациите и репешажите. Сега обаче мислех единствено за победата и че тя е моя", сподели Ивет.

"Тази година за мен мога да оценя с десятка, не с шестица. Толкояа много отличия в една година... За мен това е невероятна година, надявам се да имам още такива, допълни 21-годишната каратистка.