Ивет Горанова: Много ми беше трудно да се мотивирам след олимпийското злато

Тя изрази надежда, че каратето отново ще бъде част от олимпийското семейство през 2028 година.

Нямах много време за почивка през последните 2-3 години. Това призна олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова в "Шоуто на Николаос Цитиридис". Плевенчанката се появи в предаването с отличието от Токио и с бронзовия медал от Световното в Дубай, завоюван преди броени дни.

"Имам леко разочарование, все пак исках златото, но допуснах загуба от американката с една точка. Не беше по-добра от мен, просто направих грешка и не ми стигна времето да обърна резултата", заяви Ивет по повод състезанието в Дубай.

"Много ми беше трудно да се мотивирам след олимпийското злато. Бях много задоволена, все пак за това мечтаех откакто съм започнала да се заниамвам с този спорт. Беше ми трудно, но ме мотивираше това, че нямам световна титла. Исках сега, веднага след олимпиадата, да взема златото и от този голям форум. Но пак ми беше изключително трудно. Радвам се все пак, че успях да намеря тази мотивация и отново да завърша годината на подиума", каза Ивет.

Тя изрази надежда, че каратето отново ще бъде част от олимпийското семейство през 2028 година.

"До края на годината ще почивам. Ще правя всичко друго, освен да влизам в залата. Искам да отида на почивка, да се видя с приятелите и семейството си, да се разхождам, да ходя по дискотеки", сподели 21-годишната шампионка.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"